4 ian. 2010

Ieftine,dar rezistente


Iti este greu sa iti pictezi unghiile? Nu puteti aloca prea mult din bugetul vostru pentru unghii? Pai...sa va arat ce am gasit de curand prin oras pe la magazine care detineau ustensile pentru manichiura si pedichiura.

In primul rand m-am gandit ca, daca tot vorbesc aici de pictatul unghiilor si de lacurile de unghii cu pensula subtire si ca un singur astfel de lac costa in jur de 5 lei, dar tu vrei sa combini culorile si nu ai decat lacuri colorate cu pensula groasa, ce-ar fi sa incerci pensulele pentru unghii?!
Pensulele din imagine reprezinta un set si sunt de diferite marimi, grosimi si lungimi. Probabil cand le vedeti atat de multe va ganditi ca mai bine v-ati lua lacurile cu pensule subtiri decat aceste pensule, dar faceti o mare greseala. Acest set cost doar 10lei (daca dati search pe google o sa gasiti acelasi set de pensule, acceasi fima, la un pret de 43lei) si cuprinde:
  1. doua pensule subtiri una mai lunga si una mai scurta pentru trasarea liniilor subtiri sau crearea diferitelor modele din linii;
  2. doua pensule mai pline si plate, dar de diferite marimi, folosite pentru aplicarea lacului pe suprafata unghiei;
  3. un ac care ajuta la crearea modelelor pe unghie (il puteti folosi in loc de scobitoare);
  4. o pensula evantai folosita pentru aplicarea sclipiciului pe unghii;
  5. o pensula grosuta pentru trasarea liniilor mai groase.
! Acestea sunt doar niste sugestii de folosire a pensulelor, daca aveti altele, as fi foarte fericita daca mi le-ati impartasi si mie. :D

Se curata foarte usor: puneti putin dizolvant pentru unghii pe un disc demachiant si treceti pensula prin el inainte ca lacul sa se intareasca pe acestea, dar cu grija sa nu ramaneti cu parul pensulei in mana. Daca lacul s-a intarit, le puteti tine 1-2minute in sticluta cu acetona, apoi le stergeti pe un servetel uscat sau un disc demachiant si vor fi ca noi.

Pentru cearea modelelor pe suprafata unghiei mai puteti folosi si stampilele cu model. Sunt foarte practice si simplu de utilizat. Un astfel de set este in valoarea de 5 lei fara lac de unghii sau 15 lei cu lac de unghii. Setul contine:
  1. o stampila;
  2. o placuta pentru inlaturarea surplusului de lac de unghii ;
  3. o placuta cu modele;
  4. trei lacuri de unghii (dupa caz) de diferite culori.
Mod de folosire:
  • aplicati lacul de unghii pe modelul ales (de preferat lacul de unghii sa fie mat);
  • cu placuta inlaturati surplusul de lac,aveti insa grija ca placuta sa fie inclinata la 45grade;
  • puneti stampila peste model
  • apoi,stampila o aplicati pe suprafata unghiei,in orice colt doriti,astfel incat sa iasa ce va doriti.
Mod de curatare:cu putina vata si dizolvant pentru unghii stergeti suprafetele placutei cu modele, stampilei si placuta de inlaturat lacul de unghii.
Se gasesc si placute cu model separate de cumparat,pretul uneia fiind de 3lei.
Daca in orasul vostru nu gasiti, puteti intra aici si sa faceti comada.
Alte accesorii pentru unghie ar fi strasurile sau modelele care se lipesc.Sunt foarte variate si destul de interesante.Sa va arat ce am gasit:

1.Strasurile pentru unghii sunt destul de interesant,insa nu va sfatuiesc sa puneti mai mult de una pe o unghie,pentru a nu da impresia de prost gust,iar daca unghiile sunt mai mari,ar crea impresia de unghie falsa mai ales daca le combinati cu mai multe nunate de lacuri pe o unghie.Sunt foarte usor de aplicat si rezista daca urmati pasii urmatori:
  • cu o penseta luati un stras si aplicati-l in locul dori de pe suprafata unghiei (unghia sa aiba macar un strat de lac incolor dat) si asigurati-va ca nu cade
  • dupa ce sta lipita,aplicati un strat de lac incolor peste stras pentru a rezista mai mult timp.
Intr-o cutie sunt in jur de 800 de strasuri de diferite modele si culori la un pret de 10 lei.

2.Sabloanele pentru modele pe unghii in momentul aplicarii pe unghie,arata ca si cum ar fi create de chiar mana voastra.Si la acestea intalniti foarte multe modele,insa am cateva sfaturi inainte sa le aplicati pe suprafata unghiei:
  • daca ati aplicat un lac de unghiei,asteptati sa se usuce inainte de a aplica acest sablon;
  • daca lacul s-a uscat,dezlipiti sablonul de pe folie,dar inainte de a-l aplica pe unghie,cuprindeti-l intre buricele degetelor,pentru ca in momentul in care il dezlipiti de pe unghie sa nu luati si lacul aplicat mai devreme;
  • dupa ce ati lipit si aplicat lacul peste sablon,dezlipiti imediat de pe unghie,nu asteptati sa dati pe toate unghiile si apoi sa le dezlipiti,pentru ca nu va mai ramane modelul.
Se folosesc o singura data,iar un astfel de sablon costa 3lei.

3.Diverse modele care se lipesc.Eu nu sunt asa de incantata de ele,pentru ca nu tin si nici nu se lipesc deloc,indiferent cat de scumpe sau ieftine ar fi,indiferent de cat lac de unghii aplic peste ele.In imaginea apaturata,va arat cateva modele,insa cele care tin cel mai mult sunt si cele mai ieftine(floricelele cu roz si albastru).


4.Ce am gasit pentru cearea unei manichiuri frantuzesti si mi-a atras atentia, sunt benzile speciale pentru acest tip de manichiura.De cele mai multe ori,eu,folosesc banda izolatoare, pentru ca sta lipita mult mai bine,iar daca uit sa o cuprind intre buretele degetelor,cand o dezlipesc,nu se ia si lacul de unghii aplicat inainte,insa cu benzile speciale patesc exact invers.
Un astfel de set de benzi costa 2 lei si are in jur de 100de benzi,iar o rola de banda izolatoare consta 4,5lei si o folosesc pentru mai mult de 10000 de astfel de manichiuri.
Daca folositi banda izolatoare pentru realizarea unei manichiri frantuzesti,sfatul meu este sa le taiati cat de subtire puteti cu o forfecuta dreapta.






In concluzie, nu trebuie sa mergeti la magazine cu statut de vedeta pentru a achizitiona un lucru care este mult mai ieftin in alta parte.
Acestea fiind spuse, sper sa alegeti ce vi se potriveste si va este cel mai comod de folosit, pentru ca unghiile trebuie sa atraga atentia oricui.
Related Posts with Thumbnails

14 comentarii:

Anonim spunea...

poti face ceva frumos ....si fara sa sa coste mult...

Anonim spunea...

bravo,si multumim de sfat,f util!!!

Anonim spunea...

dar de unde leai cumparat de la ce magazin vreau si eu

Dede on 19 mai 2010 la 20:23 spunea...

am impresia sau esti din Bucuresti?am vazut mai devreme cand spuneai ca ai luat ceva din magazinul "sir" si d'aia m-am gandit! oricum vreau sa te intreb daca ai vazut pensule pe undeva prin sectorul 6?cred k am rascolit magazinele si degeaba...si vb ta decat sa iau de pe net la pret triplu + transport...mai bn mai caut!:D daca poti lasa-mi un mesaj pe blogul meu te rog frumos

Luiza on 20 mai 2010 la 12:40 spunea...

@dede: da, sunt din Buc! Prin sect.6 nu prea umblu si nu am cum sa-ti spun daca sunt sau nu, dar la metrou uniri2 gasesti sigur insa sunt 3 bucati la 10lei, sau daca te mai plimbi putin si ajungi la metrou titan, un set cu 7pensule este tot 10lei. :) Acum tu alegi ce crezi ca ti se potriveste :)

p.s. nu iti pot lasa comenturi

Anonim spunea...

cum se cumpara?

Luiza on 7 octombrie 2010 la 10:30 spunea...

:) de unde esti? daca nu gasesti la tine in oras te pot ajuta, ti le trimit prin posta :) Am mai trimis la cateva fete. :) Daca esti din bucuresti, gasesti pe la gurile de metrou, de exemplu: Titan, Eroi revolutiei, Grozavesti, Unirii2, Iancului si multe altele. :)

Anonim spunea...

buna sunt gabriela si sunt din vrancea si caut si eu acele faimoase pensule la mine aici nu se gasesc si pe int sunt foarte scumpe cum pot sa le gasesc si eu plizzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Luiza on 22 octombrie 2010 la 21:06 spunea...

@gabriela: Pai daca vrei, o sa caut eu in Bucuresti si iti trimit prin posta. Alta solutie nu stiu :)

Anonim spunea...

Buna,
te rog sa imi spui si mie de unde pot sa cumpar setul cu pensulele pt manichiura?
mersi mult
astept un raspuns asap

Luiza on 12 decembrie 2010 la 17:26 spunea...

De pe la gurile de metrou (Unirii, Titan, Grozavesti, Visctoriei) sau in pasajul Lipscani. Insa, pretul celor din imagine a ajuns la 20 si ceva de lei. Depinde de unde sunt cumparate. :)

Anonim spunea...

buna..nu sunt din bucuresti si nici nu cred ca o sa ajung prea curand..am nevoie de ajutorul tau si de cateva sfaturi..poti da add la ella_elwtza?multumesc din suflet

Anonim spunea...

vreau si eu sa cumpar un set de pensule dar nu sunt din Bucuresti, cum pot sa fac?

Luiza on 5 noiembrie 2011 la 08:06 spunea...

da-mi un mail la adresa macovei.luiza(@)gmail(.)com si vorbim acolo.

Trimiteți un comentariu