17 iun. 2010

Unghii pictate cu tempera


Tot am auzit vorbindu-se despre acrilice si ca in loc de acestea se poate folosi si tempera. Mi s-a parut un pic dubios, ca ma gandeam ca la prima spalare pe maini v-a disparea. Cu toatea astea, am dat fuga la mine acasa, caci stiam ca trebui sa am niste tempera de cand eram prin generala :)) Chiar daca sunt expirate, nu cred ca poate fi considerata o problema. :| Asa ca m-am apucat sa-mi pictez unghiile cu tempera.

Pentru modelul din imagine, aveti nevoie de:
1. lac protector;
2. doua nuante de tempera;
3. o pensula pentru pictat;
4. un instrument pentru puncte;
5. un lac cu sclipici;
6. un tub cu sclipici plus o pensula pentru aplicarea sclipiciului;
7. un paharel cu apa;
8. o coala de hartie
9. un lac incolor.

Dupa ce v-ati pregatiti instrumentele de "lucru", trebuia sa procedati in felul urmator:
1. aplicati un strat de lac protector si asteptati sa se usuce bine;
2. puneti putina culoare pe coala de hartie, iar cu pensula de pictat, dupa ce ati inmuiat-o putin in apa, puteti sa incepeti sa desenati prima parte a modelului (ca in imaginea de mai jos). Dupa cum se observa, nu este la fel de fina ca si cum ar fi facuta cu un oja;
3. puneti putina culoare pe coala de hartie din celalalt tub, pentru a contura modelul creat. In timpul pictarii unghiei, mai puteti spala pensula, adica este ca si cum ati desena pe o coala de hartie;

4. cu un instrument pentru puncte, desenati cateva puncte pe unghie, pentru a nu o lasa asa simpla;
5. in partea de sus a unghiei, am aplicat un lac cu sclipici arginti, iar in partea laterala, am aplicat sclipici albatru, dintr-un tub. Cum: am aplicat mai intai putin lac incolor, dupa care, cu pensula evantai, am presarat sclipici. Urmatorul pas a fost sa-l fixez cu degetul (am apasat putin peste el ca sa ramana fixat).6. am aplicat un strat consistent de lac pentru a nu disparea in momentul in care ma spal pe maini.

Pozele au fost facute dupa uscarea lacului incolor si spalarea pe maini. Dupa cum o sa vedeti, lacul s-a mai dus, iar dupa fiecare spalare se imprima putina culoare pe prosop. Insa, seara, cand am facut baie, unghiile mereu erau doar cu sclipici. :D Sincer, nici nu am aplicat prea mult lac incolor, pentru ca nu mai aveam, dar nici nu pot garanta ca daca se aplica mai milt rezista.


Ce am folosit
:
1. lac de unghii protector Nivea, numarul 23/31, la un pret de 33lei;
2. lac de unghii cu sclipici Flormar, numarul 392/ la un pret de 5lei;
3. lac incolor Maybelline, numarul 20, la un pret de 17lei;
4. sclipici albastru 3lei/cutiuta.



Timp: 35minte.
Dar nu cred ca se merita, pentru ca nu tine.
Succes si astept poze.
Acum ca a venit vara si ne scoatem si piciorusele la aer, trebuie si unghiile acestora sa fie pictate. Eu nu merg pe ideea modelul de la maini identic cu cel de la picioare, ci doar asemanator ca si culoare.
Related Posts with Thumbnails

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo! Felicitari! Ti-a iesit foarte frumos!

Anonim spunea...

Felicitari

Trimiteți un comentariu