23 nov. 2010

Aplicarea corecta a lacului de unghii


Probabil multe dintre voi nu dati mare importanta metodei de aplicare a lacului de unghii, dar sa stiti ca si aici exista anumite reguli, daca le putem spune asa.
Putem incepe prin mentionarea faptului ca, inainte de a aplica orice fel de lac colorat, trebuie sa protejam unghia. Acest lucru se realizeaza prin aplicarea unui lac protector pentru unghii sau a unui lac incolor; de preferat lac protector si vi-l recomand pe cel de la Farmec, la un pret de 5lei, pe care il gasiti pe la Plafare. Peste acest pas nu trebuie sa treceti niciodata, deoarece are un rol foarte important in protejarea unghiei. Aceasta protejare consta in:
  • nepatarea unghiilor cu oja;
  • neingalbenirea unghiilor.
O a doua regula ar fi aplicarea cat mai corecta a lacului colorat pe unghii, astfel incat sa nu atingem pielea, deoarece aceasta trebuie sa o stergem cu acetona, care nu este prea benefica pielii. Bineinteles ca nu pot spune ca ataca pielea, pentru ca nu este adevarat, dar asa cum nu este indicat sa spalam vase fara manusi pentru ca detergentul de vase nu este benefic pielii, asa este indicat sa nu atingeti pielea cu acetona. :)
Deci, aplicarea corecta a lacului colorat consta in urmatorii pasi:
1. aplicarea lacului cu o linie pe mijlocul unghiei:
2. aplicarea pe partea dreapta/stanga a altei linii cu pensula lacului, fara a baga pensula din nou in sticluta de oja:
3. aplicarea pe partea stanga/dreapta a ultimei linii cu pensula lacului, fara a o baga in sticluta de oja:
Inca o chestie de care trebuie sa tineti cont, insa acest lucru depinde si de lacul folosit: cu lacul de pe pensula trebuie sa colorati cel putin trei unghii, pentru a nu crea un surplus de lac pe unghii, mai ales daca lacul necesita si o a doua aplicare.
un strat
doua straturi










Lacul folosit in acest articol a fost de la Natty, numarul 336, la un pret de 2,5lei.
Sper ca v-am fost de folos cu acest articol, iar daca aveti propuneri de articole as fi foarte incantata!

Va pup!!!
Related Posts with Thumbnails

3 comentarii:

Mara spunea...

In mare parte ai dreptate, dar "la carte" scrie asa : pensula o "stergi" pe o parte toata, iar pe o parte jumatate(cel mai bine in fata toata si inspre tine jumatate), iar in momentul in care ai pus oja pe unghie incepi intr'adevar din mijlocul unghiei, te duci pana jos(aproape de cuticula, dar nu dai si cuticula cu oja ca o
"imbolnavensti") si apoi pe laterale, fara sa ridici nicio clipa pensula. Asa poti fi sigura ca ti'a iesit uniform si ca nu e neaparat necesar sa dai doua straturi de oja. De obicei, daca te dai cu lac si apoi cu oja nu e necesara si al doilea strat de oja si nici recomandat, caci ti se va crapa oja.

Anonim spunea...

este o publicare banala care te duce in eroare complet.deci....cum ar trebui corect sa imi fac unghiile???
trebuie sa o dau cu lac si dupa cu oja???
eu nu am mai citit asa un articol prost ne nu mai stiu eu cand....

Anonim spunea...

nu e un articol prost:) e un articol folositor. multumesc pt postare!:)

Trimiteți un comentariu