6 mai 2011

Manichiura si pedichiura la salon


Ce trebuie sa stii despre o manichira la salon. Afla ce boli ai putea sa iei daca ustensilele nu sunt sterilizate.

Manichiura si pedichiura realizate in saloanele care nu respecta normele de igiena pot provoca o serie de infectii, favorizate de microtraumatismele care apar de multe ori in timpul curatarii si ingrijirii unghiilor.
Cel mai frecvent, apar micoze cutanate sau unghiale. De asemenea mai pot aparea infectii bacteriene si virale. In momentul in care se prodce o sangerare exista riscul de a contracta orice boala transmisibila pe aceasta cale, cum sunt hepatitele B sau C si infectia cu HIV.

Riscurile sunt si mai mari atunci cand pielea este lezata. Specialistii atrag atentia ca intrumentele folosite pentru manichiura si pentru pedichiura ar trebui sterilizate dupa normele existente pentru cabinetele medicale. Aceasta masura este cu atat mai necesara cu cat agentii patogeni pot supravietui ore, zile sau chiar luni pe aceste instrumente. Dintre toate, cel mai greu de distrus este virusul hepatitei C.

Tinand cont ca majoritatea problemelor care apar dupa o manichiura la salon sunt legate de taierea cuticulelor din jurul unghiei, pentru evitarea oricarui risc, este indicata indepartarea acesteia cu ajutorul unei creme speciale. O alta varianta ar fi ca unghiile sa fie tinute in apa cu sapun pentru cateva minute si apoi sa fie impinse cuticulele cu ajutorul unei ustensile speciale din plastic. Ideal ar fi ca femeile sa mearga la salonul cosmetic cu trusa proprie.

Atentie, chiar si acasa trebuie sa spalati bine instrumentele de manichiura cu apa calda si sapun si sa le dezinfectati cu alcool medicinal dupa fiecare folosire!O schimbare a aspectului unghiei poate trada o infectie precum onicomicoza. Aceasta apare frecvent ca urma a manichiurii si pedichiurii efectuate in conditii improprii si se manifesta prin ingrosarea si prin ingalbenirea unghiilor, prin desprinderea lor de patul unghial. De asemenea, ele devin casante. Tratamentul dureaza doua luni in cazul unghiilor de la maini si trei luni in cazul celor de la picioare.

sursa: www.sfaturi-utile.com
Related Posts with Thumbnails

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu