31 ian. 2010

Reguli privind unghiile frumoase


Care dintre noi nu se simte bine atunci cand intinde spre un salut sau ...sarut o mana frumos ingrijita si catifelata, cu unghii impecabile?! Iata cateva sfaturi despre ce trebuie si ce nu trebuie sa faceti unghiilor dumneavoastra:

1. ce sa nu faceti unghiilor voastre:
  • nu folositi unghiile pentru a desface cutiile de suc, scrisori sau alte chestii de acest gen, pentru ca foarte usor se pot rupe sau crapa;
  • nu va inmuiati unghiile prea mult timp, iar daca o faceti, nu folositi niciun gen de sapun, deoarece detergentii predispun unghiile si cuticulele degradarii;
  • nu folositi o cantitatea prea mare de oja sau dizolvant si evitati contactul acestora cu pielea;
  • taiati din cuticule doar partea care acopera unghia;
  • intotdeauna taiei pielitele din jurul unghiei si nu trage de ele.
2. ce trebuie sa le faceti unghiilor voastre:
  • chiar daca aveti impresia ca manichiura va dura mai mult, inainte de a aplica o oja, aplicati un strat de lac incolor pentru protectie;
  • dati-va frecvent cu o crema hidratanta pentru a preveni craparea cuticulelor si formarea pielitelor;
  • purtati manusi atunci cand spalati vase prea multe sau faceti curatenie si aveti contact cu detergenti care ataca pielea;
  • iti poti aplica strasuri pe unghii pentru o imagine stralucitoare si care, sigur, nu va trece neobservata.
Citeşte mai departe...

30 ian. 2010

"Minuni" cu scobitoarea



Vreti sa aveti unghii interesante, dar sa nu va pierdeti prea mult timp cu ele? Eu zic ca e destul de usor sa va indepliniti dorinta, daca urmati pasii ce urmeaza si aveti rabdare. Defapt acesta este secretul unei manichiuri facute acasa: RABDARE.

Ce va trebuie pentru acest model? Urmatoarele:
  1. lac de unghii incolor;
  2. lac de unghii colorat cu pensula normala;
  3. dupa caz, 2-3 oje cu pensule subtiri;
  4. o scobitoare sau acul din setul cu pensule pentru unghii;
  5. strasuri, doar daca doriti.
Ati vazut poza, v-a placut, aveti tot ce am spus mai sus si va ganditi cum trebuie sa faceti? Nu e greu deloc:

1. aplicati pentru inceput un strat de lac incolor, pentru ca unghia sa nu se pateze si asteptati sa se usuce;

2. pentru fiecare unghie, pe rand, urmatii pasii urmatori:
  • aplicati lacul colotat pe unghie si nu asteptati sa se usuce;
  • incepeti sa trasati liniile cu pensulele subtiri ale ojelor si, la fel, nu asteptati sa se usuce;
  • cu scobitoarea, trasati linii pornind de pe liniile trasate mai devreme spre centrul unghiei;
  • eu am aplicat un stras cu o penseta in punctul de intalnire al liniilor facute cu scobitoarea;
  • am aplicat imediat inca un strat de lac incolor, pentru ca strasul sa ramana fixat.
Foarte important: daca lacul de unghii colorat este prea subtire, iar pentru a iesi culoarea mai aprinsa trebuie sa aplicati 2 straturi, sfatul meu este sa aplicati mai intai un strat pe toate unghiile, asteptati sa se usuce, iar cand ajungeti la al doilea strat, urmati pasii de la punctul 2.

Sunteti curioase ce culori am folosit? Nu tin secret si o sa va spun:

1. lac de unghii incolor Maybelline numarul 20, la un pret de 17 lei;
2. baza: lac de unghii Golden Rose numarul 179, la un pret de 4lei;
3. liniile model:
  • linia 1(bleumarin), lac de unghii de la Umbrella numarul 19, la un pret de 7lei;
  • linia 2(alb), lac de unghii de la Orkide numarul 01, la un pret de 4lei;
  • linia 3(verde), lac de unghii de la Orkide numarul 04, la un pret de 4lei.
4. strasurile, la un pret de 10lei.

Timp de lucru= 30minute.
Citeşte mai departe...

28 ian. 2010

Unghii mici? Nicio problema!



Sper ca nu sunteti multe care va confruntati cu aceasta problema, mai exact cu unghiile mici. Dar cum orice problema are o rezolvare, de ce sa nu fie pictate si unghiile mici? Credeti ca doar unghiile mare pot fi pictate? Nici sa nu va treaca prin gand acest lucru.
Acum doua zile mi s-a rupt o unghie si ce era de facut, decat sa le tai pe toate. :( Ei da, acum doar nu era sa-mi las unghiile neinsemnate, doar pentru ca nu le mai am mari. ;))
Asa ca m-am gandit sa pun in aplicare ce se poarta cu ce mi se potriveste.
Avand in vedere faptul ca a trebuit sa imi tai unghiile de tot, m-am gandit sa le rotunjesc, ca oricum arata mult mai bine rotunde daca sunt mici (vorbesc despre unghiile mele, ale voastre poate arata mai bine patrate). Ca tot avem dubii ce culori se poarta in materie de lacuri de unghii si ce culori trebuiesc aplicate pe unghii daca sunt mari sau mici, am zis sa ating si acest subiect in articolul prezent.
Se poarta rosu, unghiile cat mai aproape de forma naturala, pentru unghiile mici este de preferat sa aplicam lacuri mai puternic colorate, asa ca din cele enumerate mai sus mi-a rezultat model despre care vom vorbi.

Ce va trebuie pentru acest model? Sa vedem:
  1. lac de unghii cu o culoare mai puternica (avand in vedere ca se poarta toate nuantele de rosu, eu am ales un rosu putin mai inchis, dar voi alegeti orice culoare "puternica" doriti);
  2. lac de unghii mai gros pentru a crea modelele;
  3. stampila si placutele cu modele;
  4. lac de unghii incolor;
  5. lac de unghii cu sclipici (doar daca doriti);
  6. o coala de hartie.
Ce trebuie sa faceti? Sa vedem:
  1. aplicati in primul un strat de lac de unghii incolor , pentru ca veti folosit un lac cu o culoare stridenta si sa nu va pateze unghia;
  2. dupa ce se usuca, aplicati culoarea aleasa de voi;
  3. asteptati sa se usuce, dupa care incepeti sa aplicati modelele cu stampila. Eu am aplicat cate un model pe fiecare unghie. Cum? Va explic, nu-i nicio problema:
  • asezati placuta cu model pe coala de hartie, pentru a nu murdari masa;
  • aplicati lacul de unghii peste modelul pe care il doriti, iar cu placuta speciala indepartati surplusul de lac de unghii;
  • peste modelul cu lac, aplicati stampila, dupa care aplicati stampila cu modelul pe ea, pe unghie (mai multe detalii, din meniu selectatil video-stampila de unghii).
La sfarsit, dupa caz, daca doriti sa aplicati inca un strat de lac incolor, pentru a reda unghiei stralucire, in cazul in care a disparul datorita aplicarii stampilei, sau un lac de unghii cu sclipici.
Eu am aplicat un lac cu sclipici, dar nu foarte "sclipicios" ;))

Ce am folosit eu? Sa va spun:
  1. lac de unghii incolor Maybelline numarul 20, la un pret de 30lei;
  2. baza: lac de unghii Nivea numarul 37(deep rupy), la un pret de 33lei;
  3. model: lac de unghii Nivea numarul 12/29(french manicure), la un pret de 33lei;
  4. lac de unghii cu sclipici Fof numarul 46, la un pret de 12 lei;
  5. placute cu model:
  • unghia degetului mare si mijlociu: placuta cu numarul B19;
  • unghia degetului aratator si inelar: placuta nu are numar :| ;
  • unghia degetului mic: placuta cu numarul B89.
Citeşte mai departe...

27 ian. 2010

Rosu si Alb




Rosu e la moda, albul se poarta oricand si la orice. Ce ar fi putut iesi in evidenta mai bine decat aceasta combinatie? Nimic, mai mult ca sigur.
Simplu, elegant si rafinat. O idee ce trebuie incercata neaparat.

Multumesc Elena
Citeşte mai departe...

25 ian. 2010

French



Un french este scos in evidenta si atrage atentia, mai ales daca exista o pata de culoare "prin preajma". Idea din imagine este foarte interesanta.

Multumesc Elena!
Citeşte mai departe...

23 ian. 2010

Ai grija corect de mainile tale


Hidratate, fine si cu manichiura perfecta. Trei "ingrediente" obligatorii pentru mainile tale. Iata careva trucuri care te vor ajuta sa te lauzi in orice moment cu acestea:

1. Fereste-ti zilnic mainile de factorii de mediu. Umezeala, caldura sau frigul agreseaza atat pielea mainilor cat si unghiile.

2. Alti dusmani de care trebuie sa te feresti sunt detergentii sau diferitele produse de curatare. Protejeaza-ti mainile cu manusi cand intri in contact cu astfel de produse si spala-le cu apa si sapun special dupa fiecare activitate care ar putea irita pielea mainilor sau casarea unghiilor.

3. Dupa fiecare spalare, aplica o crema de maini. Cele mai bune sunt cele pe baza de glicerina, extracte de morcovi, aloe vera, miere sau apa termala. Hidrateaza intens, se absorb usor, lasa mainile catifelate si au parfum placut.

4. Cere imediat sfatul unui specialist daca mainile tale transpira foarte tare, se inrosesc foarte repede sau se umfla sau daca pielea mainilor incepe sa prezinte crapaturi. Sunt probleme serioase care, de cele mai multe ori, ascund afectiuni destul de grave ale organismului si care nu pot fi tratate doar cu ajutorul cremeleor sau lotiunilor.

5. Pentru pastrarea supletii mainilor exista tehnici de masaj, simpu de facut chiar la tine acasa: aplica pe maini o crema hidratanta si maseaza fiecare deget in parte, pornind de la varfuri ca si cum ai incerca sa-ti pui niste manusi foarte, foarte stramte. Articulatiile degetelor si incheietura mainii se maseaza circular.

6. Mare grija la
accesorii: daca sunt prea multe sau prea stramte, pot impiedica circulatia sangvina.

7.Ai grija ca apa sa nu fie nici foarte rece, dar nici fierbinte, orice exces de temperatura poate deshidrata pielea si degrada unghiile.


8. Unghiile spun totul despre tine! Deci trebuie sa arate perfect in orice moment. Daca unghiile tale sunt casante, cu forma sau culoarea vizibil modificate, cel mai bine este sa ceri sfatul unui specialist pentru ingrijirea lor. Sunt probleme care netratate, vor da mainilor un aspect foarte neingrijit.

9. Trusa de manichiura trebuie sa contina: foarfeca pentru unghii, foarfeca pentru cuticule, clestisor pentru indepart
area colturilor, pila pentru indreptarea formei unghiilor, pila speciala care sa dea stralucire unghiilor, betisoare de plastic sau lemn pentru impingerea cuticulelor, o periuta pentru curatarea unghiilor. Nu trebuie sa-ti lipseasca acetona, lacurile-tratament si cele pentru colorare, un set special pentru manichiura French, un spray pentru uscarea rapida a lacului de unghii.

10. Ai grija c
e lac de unghii alegi. Unul de buna calitate trebuie sa fie: lucios si sa nu-si piarda stralucirea dupa ce-l aplici, sa fie destul de rezistent dar fara sa atace placa de unghie.

11. Nu aplica niciodata un lac colorat direct pe unghie. In timp, pigmentul de culoare va ingalbeni si va pata vizibil unghiile. Foloseste intai un lac transparent, fortifiant.

12. Lacul de unghii se aplica in doua straturi, lasand liber un mm la baza unghiei, astfel incat aceasta sa poata respira.

13. Invata sa corectezi forma unghiilor: daca acestea sunt prea m
ici, alege lacuri de unghii deschise la culoare, cu textura sidefata, iar daca sunt prea late, cele mai potrivite lacuri de unghii sunt cele inchise la culoare, cu textura mata.

14. Incearca acasa cateva tratamente pe care le poti face singura si care sunt foarte eficiente pentru pielea mainilor si unghii: zeama de rosii este perfecta pentru catifelarea mainilor, iar feliile de lamaie te ajuta sa eviti craparea pielii si sa fortifici unghiile.

Sursa: Revista JOY

Citeşte mai departe...

22 ian. 2010

Stampila cu burete


Niste unghii impecabile, cu o forma incantatoare si o pictura spectaculoasa, va inveselesc toata ziua. La fel cum o unghie rupta sau cu un pic de lac sarit va indispune. Asa ca, dupa fiecare manichiura, aplicati un strat de lac protector.
Luand in considerare cele spuse mai sus, am vrut sa va inviorez ziua, asa ca am ales ceva mai stralucitor. :)
Pentru acest model aveti nevoie de o stampila cu burete. Stiu, stiu.. Unde puteti gasi asa ceva? Sincer, si eu am umblat de am inebunit dupa asa ceva si tot n-am gasit, dar (pentru ca de fiecare data exista acest "dar") am confectionat-o singura. Luasem de curand un parfum STR8, in cutie (ca asa se respecta firma)era asa frumos asezata sticluta pe burete. :D Norocul meu a fost ca n-am aruncat acea cutie. Am luat buretele de acolo, am masurat (cu ochii) cam cat imi trebuie pentru a incapea in suportul roz (suportul roz il am de la stampila care are cauciuc si se da jos) si am taiat cat aveam nevoie. Dar voi, puteti sa luati orice bucatica de burete, important este sa fie curata. Puteti sa folositi buretele si fara suportul roz, iese mai bine. ;)) Astfel, nu va treziti ca buretele ramane lipit de unghie.

Ce va trebuie pentru crearea modelului? Sa vedem:
  1. un lac de unghii incolor;
  2. un lac de unghii cu sclipici (doar daca doriti);
  3. trei lacuri colorate;
  4. stampila cu burete;
  5. o coala de hartie.
Trebuie sa urmati umatorii pasi:
  1. aplicati un strat de lac incolor pe fiecare unghie si asteptati sa se usuce;
  2. pe coala de hartie puneti cateva picaturi din lacul de unghii pe care vrei sa-l aplicati in partea de jos a unghiei (de preferat culoarea mai deschisa), dupa care cu buretele, luati cate putin din lacul de pe coala de hartie si tamponati unghia. Chiar daca dati si pe langa unghie, nu este nicio problema, stergeti dupa cu un betisor cu vata si acetona, important este sa fie acoperita unghia pe toata latimea ei. Nu trebuie sa da-ti pe toata unghia cu prima culoare, ci doar cat doriti sa acoperiti din unghie cu respectiva culoare;
  3. pe aceasi coala de hartie, intr-un alt loc, puteti cateva picaturi de lac de unghii din cea de-a doua culoare, pe are o aplicati pe unghie prin tamponare cu buretele de unde v-ati oprit cu prima culoare in sus, pana unde doriti;
  4. cu a treia culoare procedati la fel, numai ca din aceasta ultima culoare, sfatul meu ar fi sa aplicati doar putin pe varful unghiei;
  5. pentru ca a-ti aplicat cu buretele, sigur acesta a luat din luciul lacului de unghii, asa ca sfatul meu este sa aplicati inca un strat de lac, fie simplu, fie cu sclipici (da mult mai bine cu sclipici, dar depinde cum va place si voua);
  6. asteptati sa se usuce, dupa care faceti poze si imi trimiteti. :P
Ce lacuri de unghii am folosit eu? Nu o sa tin secret, asa ca va spun:
1. lac de unghii incolor de la Maybelline numarul 20, la un pret de 20 lei;
2. pentru model:
  • culoarea 1: lac de unghii Golden Rose numarul 24, la un pret de 3lei;
  • culoarea 2: lac de unghii Gabrini numarul 34, la un pret de 2,5lei;
  • culoarea 3: lac de unghii Pacific numarul 40, la un pret de 2lei.
3. lac de unghii cu sclipici Flormar numarul 392, la un pret de 5lei.

Pentru acest model, lacurile de unghii pe care le folositi trebuie neaparat sa fie mai groase, adica sa nu fie prea apoase, sa nu fie nevoie sa aplicati vreo 3 straturi pentru a iesi in evidenta culoarea.
Timpul alocat este mult mai mic decat va imaginati: 20minute.
Sa nu-mi spuneti ca nu aveti nici macar 20min pentru unghiile voastre, ca nu va cred. ;)
Citeşte mai departe...

21 ian. 2010

Tendinte 2010 privind lacurile de unghii


Peste tot auzim despre moda, tendinte in 2010. Pai sa vedem, in materie de lacuri de unghii ce ne pregateste noul an:

1. forma unghiilor in 2010 trebuie sa fie cat mai apropiata de cea naturala. Nu se poarta unghiile foarte lungi, lunghimea lor trebuie sa fie putin peste varful degetelor. In functie de aceasta lungime se alege si nuanta potrivita unghiei tale:
  • pentru unghii scurte alegeti lacurile de unghii inchise la culoare;
  • pentru unghii mai lungi optati pentru lacurile cat mai deschise.

2. culorile lacurilor de unghii in 2010 :
  • tonurile reci : pruna, albastru marin, albastru neon, negru, gri, indigo, grena, rosu. Aceste nuante merg si la tinutele casual, nu doar la cele elegante.
  • tonuri calde: roz, bej.
Aceste culori pot fi mate sau perlate, in functie de preferintele si stilul fiecaruia.

3. tendinte in 2010 :
  • rosu;
  • nuantele puternice;
  • nuantele naturale.
Nuantele puternice, tonurile intense de ciclam, mov, dar si tonurile inchise (violet, maro, indigo, negru etc.) trebuie sa aiba o textura stralucitoare. Pentru un plus de feminitate, le puteti alege pe cele care contin particule sclipitoare. Sunt ideale pentru persoanele cu o piele mai inchisa la culoare.

Avantajul major al lacurilor de unghii naturale este ca nu se demodeaza niciodata. Sunt recomandate persoanelor care nu au o forma perfecta a unghiilor. Se poarta tonurile delicate de bej sidefat, roz sau alb satinat. Aceste nuante deschise dau un aspect foarte ingrijit si sunt foarte usor de aplicat.

Specialistii recomanda rosul aprins femeilor indraznete, care au o forma impecabila a unghiilor, de lungime medie, cu varfurile usor rotunjite.

Aspecte esentiale inainte de aplicarea lacului de unghii :

1. Daca doriti sa aplicati tonuri inchise, acestea vor lasa pe unghie urme colorate inestetice. Ca sa evitati acest lucru va trebui sa aplicati mai intai un lac-baza.

2. Pentru ca lacul de unghii preferat sa acopere unghia uniform, trebuie sa aiba o culoare intensa si sa fie durabil.

3. Este necesara aplicarea lacului de unghii in doua straturi. Intre aplicari este recomandat sa asteptati cateva minute pentru ca stratul dinainte sa se usuce suficient.


Capteaza atentia cu manichiura ta stralucitoare!

Citeşte mai departe...

19 ian. 2010

French cu linii



Sa ne mai indreptam si catre un french, ca sa mai schimbam "atmosfera". Dar nu un french oarecare, ca oricine, ci un french colorat si cu linii. :) Sper sa va placa idea si ca aveti inspiratie sa creati si altceva din ce va arat eu.
Mi-a luat ceva timp ca sa ma gandesc ce culori sa folosesc si cum sa le aplic.
Pentru inceput, sa va spun cam de ce aveti nevoie pentru acest tip de pictura pe unghii :
  1. trei lacuri de unghii colorate cu pensule normale sau unul cu pensula normala si doua cu pensule subtiri, depinde ce aveti in trusa de lacuri si cu ce va este mai usor sa lucrati;
  2. un lac de unghii incolor;
  3. o coala de hartie;
  4. o pensula subtire din cele din trusa de pensule pentru manechiura, dar daca folositi lacurile de unghii ArtIst, nu mai aveti nevoie de pensula;
  5. benzi pentru manichiura french sau banda izolatoare, depinde ce aveti la indemana.
Pasii in crearea acestui model:

1. mai intai si mai intai, am lipit acele benzi pentru a crea idea de french;
2. cu lacul care avea pensula normala am aplicat pe varful unghiei, de obicei eu aplicat cate 2 straturi, ca sa fie mai intensa culoarea;
3. am asteptat sa se usuce (in jur de 2-3 minute), dupa care am dezlipit benzile;
4. pentru model am ales:
a) doua lacuri de unghii care sa fie mai "puternice" in culoare si sa nu fiu nevoita sa trasez de doua ori modelul;
b) pentru culoare negru am folosita un lac de unghii cu pensula subtire, iar pentru cealalta culoare am folosit pensula;
c) pentru culoare mov: am pus cateva picaturi de lac pe o coala de hartie, iar cu pensula care are varful subtire, dar mai lung, din trusa, am inceput sa aplic modelul;

! mi-a fost mai usor sa aplic culoarea mov cu pensula pentru ca puteam sa o tin cat mai aproape de varf, motiv pentru care nu am folosit lacul de unghii mov cu pensula subtire, care are pensula si mult mai lunga;

! am folosit pensula cu varful mai lung pentru a putea trasa liniile cat mai bine si sa nu fiu nevoita sa inmoi pensula in lac de mai multe ori pentru a trasa o linie.

5. am aplicat un strat de lac de unghii incolor, peste care am lipit cateva strasuri (floricele si stelute) cam aceeasi culoare folosita ca french, peste care am mai aplicat un strat de lac incolor, sa se lipeasca mai bine.

Ce am folosit eu mai exact si cat m-au costat aceste lacuri? Sa vedem:
  1. pentru french: lac de unghii Very Vernis numarul 93 la un pret de 4 lei;
  2. model negru: lac de unghii Orkide (pensula sutire) numarul 09 la un pret de 4lei;
  3. model mov: lac de unghii Classics numarul 323 la un pret de 3lei;
  4. lac de unghii incolor Maybelline numarul 20 la un pret de 30lei;
  5. strasuri la un pret de 10lei.
Cred ca cel mai mult va intereseaza cat timp a durat si sigur va ganditi ca a durat cateva ore bune, dar sa va spun exact, nu a durat nici mai mult, nici mai putin de 45min. Dar acest timp depinde si de indemanarea pe care o aveti. Mie mi-a fost cam greu la mana dreapta, dar m-am descurcat intr-un final :D

Priviti inca cateva imagini:

Succes si sper sa imi trimiteti poze, sa vad si ideile voastre.
Citeşte mai departe...

18 ian. 2010

Unghii false


Probabil, nu la toate dintre voi, unghiile cresc atat cat va doriti si de aceea apelati la unghiile false sau tehnice. Desi nu sunt deacord cu ele, m-am "documentat" si m-am gandit sa va ajut cu ceva sfaturi in alegerea unghiilor false.

Fara a exagera pot spune ca Joey Brown, numita la Hollywood, „Regina manichiurii” a facut o remarca deosebita : "Imaginati-va o femeie frumoasa, eleganta, perfect machiata si coafata, dar cu manichiura sau pedichiura neingrijita. Ar strica tot efectul, nu-i asa?" Destul de adevarat. Majoritatea va gasiti printre aceste cuvinte,nu-i asa?
Desi incercati fel de fel de lacuri de unghii pentru intarire, pentru exfoliere si mai stiu eu ce, nu fac fata unghiilor pentru ca acestea sunt prea moi, casante sau striate. Asa ca singura alegere ramane aplicarea unghiilor false.

Inainte de a cumpara unghiile false, incearca sa le alegi pe cele potrivite unghiilor tale, pentru ca si acestea sunt mai mari sau mai mici.

Inainte de aplicarea unghiilor false, unghia ta trebuie sa fie curata, pilita si lustruita (cu buffer-ul), pentru a putea fi aplicate cu usurinta si sa reziste, astfel manichira ta va arata ca de vedeta o perioada buna de timp, dar acest lucru numai daca aplici conform instructiunilor si cu rabdare. Inca un sfat privind aplicarea, pileste si unghiile false, pentru a se potrivi perfect unghiilor tale

Lungimea unghiei false depinde cel mai mult si de activitatea ta de zi cu zi, cel mai mare "dusman" , sa-i zicem asa, al unghiilor false, este tastatura. Daca activitatea ta se desfasoara folosind calculatorul, recomandarea mea este ca unghiile sa aiba o forma cat mai normala, nu foarte lungi, pentru a nu fi incomode la scris. Eu oricum nu va recomand pentru orice activitate a-ti avea unghiile false prea lungi.

Avanataje oferite de unghiile false:
  • nu se agata ;
  • nu se rup, decat printr-un mod accidental;
  • protejeaza unghia naturala;
  • lacul de unghii rezista mai mult.
Din punctul meu de vedere, gasesc un singur dezavantaj la unghiile false, acela de a nu lasa unghia ta sa respire normal si de a nu-i da sansa sa creasca, pentru ca nu ai rabdare cu ea.

Cum avem grija de unghiile false ? Cand porti unghii false este indicat sa folosesti manusi de menaj daca te dedici activitatilor casnice. De asemenea, specialistii recomanda utilizarea unui lac protector inainte de aplicarea lacurilor de unghii colorate sau inainte de a merge la solar. Intretinerea si retusul aplicatiilor pe unghii se face la un interval care varieaza intre 14 si 21 zile. Unghiile respira si prin produsele care se aplica pe suprafata lor si, din acest motiv, nu este obligatoriu sa faci pauza intre doua aplicatii, decat daca exista probleme medicale.

Cand folosesti unghiile false, te poti bucura de orice fantezie in materie de manichiura, mai ales ca lacul rezista mai mult pe unghie si nu trebuie sa te enervezi de fiecare data, dupa ce ai facut baie, ca iar ti-a sarit lacul si nu mai ai timp sa iti faci alt model, plus ca ai si mai mult loc pentru a aplica si cateva strsuri. Asa ca, inca un motiv in plus pentru a crea din unghiile voastre ceva de invidiat.

Cateva idei de unghii false:

asa DA

asa NU















Citeşte mai departe...

16 ian. 2010

Sabloane pentru unghii


Nu aveti idei cum sa le folositi si nu vreti sa aveti unghiile la fel ca toate celelalte fete care folosesc aceste sabloane? Inainte sa va apucati sa le "stricati", sa va arat un filmulet de unde va puteti inspira:



Interesant, nu-i asa? Spor la treaba. :D
Citeşte mai departe...

15 ian. 2010

Puncte si linii



Eram in pana de idei, asa ca m-am gandit sa combin doua culori si sa vad ce imi iese. M-am uitat ce culori am, care s-ar asorta si din care mi-ar iesi ceva interesant. Am ales un albastru mai inchis si unu albastru-verzui, mai ales k am si un pluover lung albastru-verzui cu care s-ar asorta perfect pentru iesirea de diseara la o cafenea.

Ce mi-a trebuit pentru acest model? Daca ne uitam in poza alaturat observam:
1. doua lacuri de unghii cu pensula normala;
2. un lac de unghii cu pensula subtire;
3. acul din trusa pensulelor pentru unghii.

Cum am facut? Hai ca va spun, ca sa vedeti ca nu este greu sa aveti grija de cartea voastra de vizita:
1. am aplicat lacul de culoare albastru inchis pe toata sprafata unghiei, am preferat aceasta culoare din cele doua, pentru ca albasru-verzui mi se pare prea strident.
2. am asteptat sa se usuce pentru a putea aplica celalalt lac de unghii, deoarece imi era frica, ca daca nu este uscat suficient, sa nu se intinda peste lacul folosit ca baza. Am ales sa fie inclinat pentru ca nu vroiam sa fie jumate-jumate si sa mai am loc si de un model, in plus e mult mai interesant asa.
3. am asteptat sa se usuce acest strat si pentru ca nu am trasat perfect lacul de culoare mai deschisa, m-am gandit sa aplic o linie de culoarea alba acolo unde se intalnesc cele doua nunate. Am ales alb ca sa mai deschida putin culorile de pe unghie, caci, daca as fi folosit negru, in primul rand, nu s-ar fi cunoascut asa bine din cauza lacului folosit ca baza si, in al doilea rand, unghiile ar fi fost prea inchise;
4. ca sa nu fie prea simplu m-am gandit sa mai fac niste linii, dar nu chiar pe toata unghiile la fel. De cele mai multe ori, aleg unghia degetului mare si inelar ca fiind diferite;
5. intr-un final, pe unghiile pe care am trasat doar o linie, m-am gandit sa mai fac niste puncte cu acul din trusa cu pensule pentru unghii de culoarea albastru-verzui. Pe o coala de hartie, am pus cateva picaturi de lac de unghii, iar cu acul am luat lac de pe foaie si l-am aplicat pe unghii.

Ce lacuri de unghii am folosit eu mai exact? Urmatoarele:
  1. baza: lac de unghii Gabrini numarul 34 la un pret de 3lei;
  2. partea de sus: lac de unghii Elanor numarul 535 la un pret de 3,5lei;
  3. model: lac de unghii cu pensula subtire Orkide numarul 01 la un pret de 4lei.
Timpul alocat acestei manichiuri a fost de 45minute inclusiv cu uscarea lacului.
Mentionez ca am aplicat cate doua straturi de lac de unghii din fiecare,plus ca aceste lacuri s-au uscat foarte greu, mai ales cel de la Gabrini.
Daca calculati cat costa aceste lacuri de unghii, va da putin peste 10 lei, iar timpul alocat dintr-o vinere dupa-amiaza, chiar nu este mult. ;)

! Nu am apucat sa sterg unde am depasit cu lacul unghiile, pentru ca lacurile nu erau destul de uscate si trebuia sa scot un betisor cu vata si imi era frica sa nu le ating sau sa se prinda de lac fire de vata.
Citeşte mai departe...

14 ian. 2010

Lacurile de unghii de calitate cele mai bune?


Aveti mereu impresia ca ce este de calitate si este cat mai scump, este si tot atat de bun? Pai nu este mereu asa. Am incercat diverse lacuri de unghii si culmea, nu am fost chiar atat de multumita de cele scumpe. In afara faptului ca dupa 2-3 zile nu mai era pe unghie, nici nu arata cum trebuie decat dupa ce aplicam 2 - 3 straturi de lac de unghii.
Probabil va ganditi ca asta este si motivul pentru care lacul de unghii nu este prea rezistent, pentru ca, cu cat stratul este mai gros, cu atat si lacul de unghii dureaza mai putin.
Si drept dovata o sa va arat un model care a fost facut sambata, iar astazi este joi, si sunt 5 straturi de lac de unghii si nu este o asa mare diferenta:

sambata
joi











Deci, problema, ca lacul de unghii nu dureaza foarte mult, nu este data de straturile aplicate pe unghie, iar lacurile folosite aici, toate cele 3 (2 nuante de roz si 1 de negru de la floricica) au costat pana in 15 lei, ceea ce pentru 3 lacuri nu este mult.
Pentru mine, un lac de unghii este scump daca depaseste 10lei.
Dintre lacurile de "firma", gen Nivea, Sefora, Loreal si altele de acest gen, cel mai mult ma multumesc cele de la Nivea. Am achizitioat cateva lacuri de acest gen:

1. nr.37 (deep ruby)
2. nr.18/24 (cashmere)
3. nr.23/31 (soft rose)
4. nr.25 (pink blossom)
5. nr.05 (turbo pastel)
6. nr.11 (turbo fuchsia)
De unde le-am achizitionat, gama de culori nu era asa diversificata, asa ca am cumparat cam ce nu aveam. Nu sunt achizitionate din Romania, iar pretul unui singur lac de unghii valoreaze 4,80£ .
In general, dar si de cele mai multe ori, nu aleg sa cumpar lacuri de unghii dintre cele mai scumpe, pentru ca nu imi tin unghiile in acelasi fel mai mult de 3-4 zile. Acum nu am mai avut timp sa mi le fac, pentru ca am fost cu presesiunea si am lasat-o mai moale cu unghiile.
O alta firma care produce lacuri de unghii si va recomand, este MissSporty. Am doar un singur lac de unghii de acest gen si costa pana in 10lei. Este la fel de rezistenta ca cele de la Nivea, nu este apoasa ca sa trebuiasca sa aplici 2-3 straturi pentru a iesi culoarea dorita.

1.nr.140

Lacurile de unghii Flormar costa 5lei/buc si sunt rezistente, insa sunt cam apoase, trebuie sa aplici cateva straturi pentru a iesi o culoarea placuta, dar cu toate astea chiar rezista pe unghii.
1. nr. 392
2. nr. 407
3. nr. 400
4. nr. 305

Despre lacurile de unghii care nu depasesc 5 lei, le puteti achizitiona fara probleme pentru ca, chiar daca nu rezista mult pe unghii, stiu sigur ca nu tineti un model mai mult de 3-4 zile, iar in acest timp, lacul de unghii chiar nu sare de pe unghii, incat sa creezi un aspect de neingrijire.

Pentru intrebari si sugestii, astept mail sau comm.
Citeşte mai departe...

12 ian. 2010

Simplu si Elegant


Mai simplu nici ca se putea. Modelul de mai sus mi se pare destul de O.K., insa celui de jos nu-i pot atribui aceleasi vorbe de bine. Mi se pare exacutata gresit partea de french, prea este de la jumatatea unghie.
Am postat si acest model pentru ca voi sa evitati astfel de model. Daca tot vreti un french pe unghii, incercati sa nu fie de la jumatatea unghiei, ci doar pe bucatica de unghie crescuta.
Citeşte mai departe...

11 ian. 2010

Care este greseala?



Greseala : a dat pe toate unghiile cu lac, intre timp acesta s-a uscat, iar dupa ce a trasat liniile cu pensula subtire de la lacurile de unghii si apoi a folosit scobitoarea, modelul nu a mai iesit cum trebuie pentru ca liniile trasate cu pensula nu se mai puteau intinde.
Creati modelul pe rand pentru fiecare unghie in parte.
NU lasati lacul de pe suprafata unghiei sa se usuce.
Aveti rabdare pentru o manichiura reusita.

Mai astept poze de la voi.
Citeşte mai departe...

9 ian. 2010

Doua nunate de roz


Iar esti in pana de idei? Hai sa vedem daca te pot ajuta cumva:


Imi place foarte mult rozul, dar numai lacul de unghii. Am vrut sa combin doua nunate de roz si mi-a iesit exact de vedeti in imagine. N-am vrut sa fie doar o simpla manichiuta in doua culori, asa ca m-am gandit sa mai aplic ceva, dar nu pe toate unghiile pentru a nu fi prea incarcate.

Ce mi-a trebuit pentru a crea acest model? Cam astea:

1. doua nuante de roz (tu poti alege orice nuante, numai sa se potriveasca intre le);
2. un lac de unghii cu sclipici
3. un lac de unghii pentru model
4. cateva strasuri
5. o pensula din setul de pensuli pentru pictarea unghiilor, chiar cea mai mica;
6. banda izolatoare;
7. un lac de unghii incolor.

Cum am facut? Cam asa:
1. cu nuanta de roz mai inchis am dat pe toata suprafata unghiei si am asteptat sa se usuce, insa nu a durat foarte mult;
2. am taiat banda izolatoare cu o forfecuta cu varful drept, pentru a nu o taia stramb, ci in forma de patrat sau dreptunghi, mai exact: sa fie mai mari pentru a fi asezate bine pe unghie si a forma un unghi drept cu "laturile egale" dupa care le-am aplicat pe unghie;
3. dupa ce am dezlipit bucatile de banda izolatoare, m-am gandit sa aplic strasurile pe unghia degetului mijlociu (sa apasati bine pe strasuri cand le veti lipi, pentru ca, lacul de unghii find foarte bine uscat, se vor lipi mai greu) si am aplicat imediat lacul pe unghii incolor pe acesta unghie;
4. urmatorul lucru pe care l-am facut a fost sa aplic modelele: la mana dreapta am aplicat pe unghia degetului mare si inelar, iar la mana stanga am aplicat doar pe degetul mare, pentru ca la aceasta mana mai aveam si strasurile aplicate.
5. cu pensula mica din setul de pensule pentru unghii am luat lac de unghii cu sclipici (pensula respectivului lacul de unghii este normala) si am aplicat pe locul unde cele doua nuante se despart.
6. am aplicat un lac de unghii incolor pe toate unghiile pentru a le oferi o stralucire mai puternica, pentru ca dupa ce am dezlipit banda izolatoare de pe unghii, aceasta a luat din luciul lacului de unghii.

Ce nuante si model am folosit mai exact? Hai ca va spun:
  1. baza: lac de unghii Miss Sporty numarul 140 la un pret de 8lei;
  2. varful unghiei: lac de unghii Flormar numarul 407 la un pret de 5lei;
  3. sclipiciul: lac de unghii Flormar numarul 392 la un pret de 5lei;
  4. modelul: lac de unghii Pacific numarul 40 la un pret de 2lei;
  5. lac de unghii incolor Maybelline 3in1 la un pret de 23lei;
  6. placuta de pe care am folosit modelul are numarul B89 la un pret de 2lei;
  7. strasuri: 800de modele la un pret de 10lei.
Pentru acest model am avut nevoie de 35minute, inclusiv cu uscarea unghiilor.
Succes in crearea acestui model si astept pozele voastrea.
Citeşte mai departe...

8 ian. 2010

Ascutite,rotunde sau patrate?





Tot auzi in stanga si dreapta ca e la moda manichiura ascutita? Asa o fi. Dar tu te-ai gandit daca ti se potriveste?
Mereu cand este vorba de moda, mai ales in domeniul vestimentar, trebuie sa facem ce zic respectivii. Daca ei sunt "nebuni", nu inseamna ca si noi suntem. Nu trebuie sa iti modifici mereu forma unghiilor, doar pentru ca cineva da acest zvon.

Ma gandesc, daca maine se poarta unghiile un colt, o ve-ti adopta si voi doar pentru ca se poarta?? Eu sper ca nu.

Parerea mea despre unghiile ascutite este cam aceeasi pe care o am si referiatoare la unghiile false. Am impresia ca dau acelasi aspect de vrajitoare, mai ales daca ies in evidenta cu un model de prost gust (in cele mai multe cazuri, unghiile false au acest aspect ).

In plus, acest aspect de manichiura nu se potriveste oricui. Acest aspect presupune ca unghia in sine sa fie mica, caci, pentru a-i da aceasta forma, trebuie sa creasca destul de mult. Gandeste-te, daca ai unghia mai mare, cum ar arata si cat ar trebui sa creasca pentru a-i da o forma ascutita?!

Daca tie iti place, eu nu am nimic impotriva, numai ca, adoptand acest stil, ar fi mai placut ochiului sa aplici o culoare mai deshisa, iar daca optezi pentru manichiura fratuzeasca, cred ca ar arata mai bine cu un roz sau orice alta culoare deschisa decat cu alb -desi atunci nu mai reprezinta acet tip de manichiura- (am vazut asta la o tipa in facultate si era mai placut pe roz decat alb).

Dupa parerea mea tot unghiile patrate sau rotunde sunt mai elegante si spun asta, pentru ca pe ele poti aplica orice culoare si orice model daca au o lungime corecta.Lungimea unghiei nu trebuie sa depaseasca mai mult de 3/4 (dar si atat e mult) din marimea ei normala.
Din pozele care le-ati vazut aici, care v-au atras atentia placut: cele cu forma ascutita, rotunda sau patrata?

Totul ramane la aprecierea voastra sa alegi forma potrvita unghiilor.




Citeşte mai departe...