1. Fereste-ti zilnic mainile de factorii de mediu. Umezeala, caldura sau frigul agreseaza atat pielea mainilor cat si unghiile.
2. Alti dusmani de care trebuie sa te feresti sunt detergentii sau diferitele produse de curatare. Protejeaza-ti mainile cu manusi cand intri in contact cu astfel de produse si spala-le cu apa si sapun special dupa fiecare activitate care ar putea irita pielea mainilor sau casarea unghiilor.
3. Dupa fiecare spalare, aplica o crema de maini. Cele mai bune sunt cele pe baza de glicerina, extracte de morcovi, aloe vera, miere sau apa termala. Hidrateaza intens, se absorb usor, lasa mainile catifelate si au parfum placut.
4. Cere imediat sfatul unui specialist daca mainile tale transpira foarte tare, se inrosesc foarte repede sau se umfla sau daca pielea mainilor incepe sa prezinte crapaturi. Sunt probleme serioase care, de cele mai multe ori, ascund afectiuni destul de grave ale organismului si care nu pot fi tratate doar cu ajutorul cremeleor sau lotiunilor.
5. Pentru pastrarea supletii mainilor exista tehnici de masaj, simpu de facut chiar la tine acasa: aplica pe maini o crema hidratanta si maseaza fiecare deget in parte, pornind de la varfuri ca si cum ai incerca sa-ti pui niste manusi foarte, foarte stramte. Articulatiile degetelor si incheietura mainii se maseaza circular.
6. Mare grija la accesorii: daca sunt prea multe sau prea stramte, pot impiedica circulatia sangvina.
7.Ai grija ca apa sa nu fie nici foarte rece, dar nici fierbinte, orice exces de temperatura poate deshidrata pielea si degrada unghiile.
8. Unghiile spun totul despre tine! Deci trebuie sa arate perfect in orice moment. Daca unghiile tale sunt casante, cu forma sau culoarea vizibil modificate, cel mai bine este sa ceri sfatul unui specialist pentru ingrijirea lor. Sunt probleme care netratate, vor da mainilor un aspect foarte neingrijit.
9. Trusa de manichiura trebuie sa contina: foarfeca pentru unghii, foarfeca pentru cuticule, clestisor pentru indepartarea colturilor, pila pentru indreptarea formei unghiilor, pila speciala care sa dea stralucire unghiilor, betisoare de plastic sau lemn pentru impingerea cuticulelor, o periuta pentru curatarea unghiilor. Nu trebuie sa-ti lipseasca acetona, lacurile-tratament si cele pentru colorare, un set special pentru manichiura French, un spray pentru uscarea rapida a lacului de unghii.
10. Ai grija ce lac de unghii alegi. Unul de buna calitate trebuie sa fie: lucios si sa nu-si piarda stralucirea dupa ce-l aplici, sa fie destul de rezistent dar fara sa atace placa de unghie.
11. Nu aplica niciodata un lac colorat direct pe unghie. In timp, pigmentul de culoare va ingalbeni si va pata vizibil unghiile. Foloseste intai un lac transparent, fortifiant.
12. Lacul de unghii se aplica in doua straturi, lasand liber un mm la baza unghiei, astfel incat aceasta sa poata respira.
13. Invata sa corectezi forma unghiilor: daca acestea sunt prea mici, alege lacuri de unghii deschise la culoare, cu textura sidefata, iar daca sunt prea late, cele mai potrivite lacuri de unghii sunt cele inchise la culoare, cu textura mata.
14. Incearca acasa cateva tratamente pe care le poti face singura si care sunt foarte eficiente pentru pielea mainilor si unghii: zeama de rosii este perfecta pentru catifelarea mainilor, iar feliile de lamaie te ajuta sa eviti craparea pielii si sa fortifici unghiile.
Sursa: Revista JOY
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu